Het Focus Traject zorgt voor minder drukte en meer rust. Lees hier meer over hoe het traject eruit ziet. 

voor wie is het focus traject?

Het traject is voor jullie als..
… je werkt in een organisatie waar er een hoge gevoelde werkdruk bestaat, welke vaak in hoge pieken tot uiting komt.


…. men het vaak heeft over de hoeveelheid informatie en complexiteit hiervan door o.a verschillende projecten en overleggen.

…. het lastig is om de verzoeken op jullie capaciteit te managen.


… ‘Druk zijn’ een terugkerend onderwerp is bij jullie, maar de duurzame oplossing nog niet gevonden is ondanks inspanningen voor workshops en lezingen.

… het moeilijk is om de wens om impact te maken te balanceren met persoonlijke grenzen.

Het is niet mogelijk om het Focus Traject te volgen op individuele inschrijving. Natuurlijk kijken we wel graag naar de mogelijkheden bij jouw team of organisatie, wanneer je zelf de behoefte hebt om het traject te volgen!

wat levert het op?

Minder uitval.
Te veel te lang stress en overprikkeling ervaren (burn-out klachten) zorgt voor uitval. En hoe je het ook wendt of keert: de kosten van uitval zijn geschat op circa €70.000 euro per werknemer (Bron: Arboned) en zorgen voor een verhoogde werkdruk op collega’s, wat het probleem versterkt.

Technieken die werken voor JOU.
Goedbedoeld advies voor minder stress en meer focus vliegt je om te oren. In het traject ontwikkelen we voor iedere deelnemer een persoonlijke Breinblauwdruk waarin precies duidelijk wordt wat er wel en niet werkt voor je. Geen generalistische adviezen meer, maar een plan op maat.

Je brein beter benutten.
Door nieuw inzicht over hoe de kern van je hersenen in elkaar zit ga je anders naar je werk kijken en word je productiever met meer rustmomenten. Je gebruikt systemen die voor jou werken om je brein te ondersteunen. Je overvraagt je brein niet meer, waardoor er minder stress en overload ontstaat.
Duurzame verandering.
Het Focus Traject is geen momentopname. Er treedt daadwerkelijke gedragsverandering op. Je leert niet alleen in groepsverband, maar er is ook ruimte voor het individu. Implementatie en integratie staat centraal in het Focus Traject. Tijdens de persoonlijke begeleiding maken wij gebruik van twee evidence-based stromingen waarin onze neuropsychologen zijn opgeleid: Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Acceptance & Commitment therapie (ACT). Zo helpen we deelnemers met thema’s als ‘nee zeggen’, piekeren, perfectionisme en angst. Want “weten” en “doen”, zijn twee hele verschillende dingen.

de ruststokers methode

We werken bij Ruststokers met onze eigen ontwikkelde methodiek. Deze is gebaseerd op jaren aan neuropsychologisch en gedragswetenschappelijk onderzoek.
 

01. Weten: Weten hoe je brein werkt en niet werkt
02. Kiezen: Kiezen aan de hand van de vier Breinprincipes
03. Veranderen: Toepassen in de praktijk en de kern meenemen in je verandering

het focustraject bestaat uit verschillende onderdelen

Groepstraining ‘Focus’:
samenwerken met je brein’. Hierin leren de deelnemers alles over hoe je brein werkt en welke valkuilen er in de vier Breinprincipes zitten.

Groepstraining ‘Focus: Verankering’.
In deze training gaan we in op hoe je duurzame gedragsverandering voor het brein kunt bereiken: een handleiding naar “Breinproof” veranderen.

Persoonlijke Sessies & Support
Twee persoonlijke sessies in groepjes van 4 (bij groepen van 25) of 1-op-1 (bij groepen van 10), welke er zijn om aandacht te besteden aan de individuele situatie en behoefte. Tijdens deze sessies maken we gebruik van CGT & ACT.

Tussentijds support wanneer er een vraagstuk naar boven komt tussen de contactmomenten in.

Nazorg.
Na het Focus Traject krijgen deelnemers een offboardingpakket met opdrachten welke zijn ontworpen om het leereffect te maximaliseren. Daarnaast bieden we zes maanden aan opvolging aan via e-mail om de reflectie & nieuwe gedragingen top-of-mind te houden.

de tijdlijn

Week 1

Lezing

Week 2+3

intakes

Week 4

voorbereiding

Week 6

Groepstraining Focus: Samenwerken met je brein

Week 10

eerste 1:1 sessie / groepscoachingsessie

Week 13

Groepstraining Focus: Verankering

Week 16

tweede 1:1 sessie / groepscoachingsessie

Week 17

Start nazorgtraject

passende deelname

Wanneer we besluiten dat het Focus Traject voor jullie is, organiseren we een lezing. In deze lezing krijgen werknemers een voorproefje van wat ze kunnen verwachten van het Focus Traject. Vervolgens kunnen deelnemers hun interesse registreren. Ons team checkt iedere aanmelding zorgvuldig na, om zeker te weten dat deelname op dit moment passend is en dat deelnemer problematiek ervaart die wij zo goed mogelijk op kunnen lossen met het Focus Traject. Wanneer het niet past, verwijzen we met zorg en aandacht door. Zo maximaliseren we de resultaten.

investering

We houden de tijdsinvestering per week bewust laag en laten deelnemers kiezen voor wat zij willen bereiken. Zeker bij een doelgroep die zichzelf omschrijft als “te druk”, vinden we het belangrijk de tijd écht goed te benutten.

De investering in het Focus Traject per persoon is inclusief locatiekosten voor de externe trainingen, catering en ons materiaal (de werkboeken vanuit de Ruststokers Methode, werkbladen, checklists, tools, extra oefeningen vanuit de CGT/ACT, het offboardingpakket), en het halfjaar nazorg ondersteuning.

De financiële investering voor deelname hangt af van de groepsgrootte. Bij een groep van 10 met individuele begeleiding bedraagt de investering €2495 ex btw. per persoon. Bij een groep van 25 met groepscoaching bedraagt de investering €1200 ex btw per persoon.

algemene voorwaarden

privacy + cookie statement

© ruststokers 2023